Ajasta aikaan Silmästä silmään

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielenterveys

Psykiatria ja Mielenterveys mietteeni nyt!

Ehkä nyt on koittanut se päivä, että uskon vihdoinkin enemmän psykiatriseen hoitohenkilökuntaan ja heidän aitoon auttamishaluunsa.

He sentään näkevät ja kuulevat mielentuskissa kuolevista potilaista lähes viikottain, eikä heidän työnsä voi olla helppo. Silti ei pidä syyllistää potilaita, jotka tekevät epätoivoisia tekoja, koska joiltakin se toivo elämässä todellakin on mennyttä.

Tämän päivän lapset 2050 - luvulla


200 000 vuotta on kulunut siitä kun varhaiset esi-isämme metsästivät Afrikan savanneilla. DNA:mme on yhä sama kuin satoja tuhansia vuosia sitten. Jos tuon ajan ihmiset olisi tuotu nykyaikaiseen ympäristöön ja sitä kehystävään yhteiskuntaan, millaiseksi he olisivat kokeneet sen?

Olisivatko he stressaantuneet? Kokeneet uupumusta? Olisiko heillä masennusta? Ahdistuneisuutta? Riittämättömyyden tunnetta?

Heidän aivonsa olivat sopeutuneet varsin hyvin tarkkailemaan ympäröivää maailmaa – näin he selvisivät ja pystyivät jatkaa perimäänsä.

Kauheaa some-turhautumaa!

Sosiaalinen media on tehnyt oloni kovin tukalaksi, mutta en osaa olla ilman somea.

Koen, että sosiaalinen media on paljon antanut ja jotain ottanut. Mun tehtävä eli todellisten ihmissuhteiden ja vaikuttavuuteni selvitys somessa meinasi  jäädä kesken, kun olin jo todella varmoin ja suurieleisin peliliikkein poistanut Twitter-käyttäjätilini, mutta nyt sitten jo palasin sinne. Tämä tästä ja nyt yritän jaksaa, vaikka olisi vaikeaa.

Minä ja ADHD

Isoäiti sanoi, että tuo poika päätyy vielä vankilaan katsoessaan minua pienenä pihalla ikkunasta. Kyllä minä vankilassa aikaa vietin, koska niin halusin. Mielipidevangiksi ei ehditty julistaa, kuukausi on lyhyt aika, mutta  yritettiin.

Tunne-elämän häiriöisyyteni perusta ja itsarijuttua!

Eivät kaikki lapset suhtaudu vanhempiensa kuolemaan samalla lailla.

Oman isäni kuolema oli 11-vuotiaana hyvin erikoinen tunnekokemus minulle. Tunsin sekä syyllisyyttä että häpeää ja sitten eräs sukulaismies Ruovedeltä esitti minulle surunvalittelut ja mielessäni kävi, että isäni oli kuitenkin arvostettu mies, vaikka tietyt seikat eivät tätä asetelmaa puoltaneetkaan.

Suomi24 hullugaani (vuosilta 2004-2005) is päk!

Kävin etsimässä meidän välistä keskusteluamme Suomi24-foorumilta, mutta en sitä löytänyt. Luin kaikki muut Google hakutuloksissa näkyneet viestini vuosilta 2004 ja 2005. Olisipa aivan mahtavaa kuulla sinusta jotain vielä, varsinkin jos muistat linkkinä lähettämäni hauskan ja energisen pehmonallen kuvan. Olet ainoa tyyppi, joka on tehnyt nimimerkin takaa minuun niin sydäntäsärkeneen vaikutelman. Aistin, että olit silloin rehellinen ja hyvin tuskaisessa tilassa, vaikka minullakin ilmeni tuskaa tuolloin noin 14 vuotta sitten.

Eräänlainen kuntoutumistarina! (päivitetty versio 2018)

Tässä linkki esitelmän puheeseen YouTubessa:

https://

Tunteet, yhteiskunta ja agape!

Tunteiden takia ihmisiä voidaan kiusata, koska kiusaajat perustavat asemansa tunteiltaan vajaiden ihmisten joukkovoimaan. Nykyajan poikkeavuus on tunteellisuutta. Tunteita halutaan ääritapauksissa mielialalääkityksellä puuduttaa, vaikka joskus se on perusteltua niin silti väitän, että tunteelliset ihmiset ovat usein tunnevammaisten ihmisten uhreja.

Sinuiksi kuoleman kanssa?

Kuolemasta on tehty liian luonnotonta, josta aiheutuu sen kiehtovuus ja myös pelko sitä kohtaan. Laskelmoivat taiteilijat hyödyntävät sumeilematta ihmisten kuolemasta vieraantumista omassa tuotannossaan, eikä tämä tilanne muutu vielä pitkään aikaan länsimaissa.

Siihen nähden miten suuri asia kuolema henkilölle on, niin siitä vaietaan nähdäkseni aivan liikaa ja moni kuolee sen takia vajavaisena. Pitäisikö kuoleman aiheuttavasta surutilasta olla enemmän jopa koulutusta yhteiskunnassa?

Ajatus omasta suosiosta on liian houkutteleva!

Mietin, että on liian houkutteleva ajatus olla rakastettuna, vaikka juuri mikään tosiasia ei sitä ajatusta puoltaisikaan. Toinen melkein yhtä houkutteleva ajatus on se, että sosiaalisen median robotiikka elää yhtä henkilökohtaisen reaalitodellisuuteni kanssa ja siten se voisi paljastaa minusta salaisesti kiinnostuneita henkilöitä.

Julkaise syötteitä